Siemens AX75

28.02.2005 Celý región

Nový model prináša opäť novú kombináciu. Nenápadná sivá farba pripomína zozadu v nemalej miere smartphone SX1, predná strana je však iná a strieborná farba s...
Nový model prináša opäť novú kombináciu. Nenápadná sivá farba pripomína zozadu v nemalej miere smartphone SX1, predná strana je však iná a strieborná farba sa na nej miesi s rôznymi odtieňmi. Tvary sú viac-menej známe - veľmi jemne zaoblené bočné strany, zvyšok začínajú preberať hrany, ktoré sú veľmi badateľné na prednej strane.

Prístroj vyzerá byť pomerne kompaktný, pri rozmeroch 106x47x18 mm a hmotnosti 76 g si vašu priazeň dokáže získať.

Ovládanie je jednoduché, ale kombinuje viaceré spôsoby Pri alfanumerickej klávesnici máme jednoducho približne rovnaký pocit ako z modelu CF62 - pomerne priestorné klávesy budú asi preložené nižším zdvihom. Funkčná časť má konečne jasne oddelené hovorové a potvrdzovacie klávesy, aj ich veľkosť je slušná. O pohyb sa bude starať ploché štvorsmerové tlačidlo.

Nie nadarmo chce volať Siemens model AX75 vlajkovou loďou áčkovej kategórie. Displej má rozhodne najlepšie parametre - zobrazovanie 65 tisíc farieb v rozlíšení 128x128 pixelov, je však iba CSTN pasívny. Zobraziť by mal sedem riadkov plus jeden alebo dva stavové.

Interný fotoaparát sa však stále do áčkovej kategórie nedostal a asi naň treba ešte kus rôčika, ak nie aj celý, počkať.

AX75 bude tribandový model, ale o jeho telefónnom zozname a najmä kapacite ešte nič nevieme. Polyfónia prístroja by mala byť opäť 16-hlasá.

Pri textovej komunikácii sa po zvyknutí na klávesnici môžete pripraviť na podporu SMS, EMS i MMS. K úplnosti by už bodol iba e-mailový prehliadač, ten sa zatiaľ ešte nekoná.

Pri funkčnej výbave neostaneme tentokrát iba pri klasickom vyčítavaní opakovaného budíka, kalkulačky, konvertora mien a dvoch hier. AX75 totiž prináša konečne aj kalendár a to rovno s trojicou náhľadov - mesačným, týždenným i denným. Poteší aj PC synchronizáciou.

Dátové možnosti navyše rátajú aj s podporou GPRS triedy 8, konektivita už nebude obmedzená iba na dátový kábel, pridá sa aj infračervený port.

Funkčné možnosti rozšíri Java 1.0, celková pamäť prístroja je 1,5 MB.

Výrobca dá prístroju asi iba Li-Ion batériu s kapacitou 600 mAh. S ňou by mohol vydržať 220 hodín v pohotovostnom režime alebo 5 hodín hovoru.

Prevzaté z : www.mobil.sk
 

Vyberte región